Кошничката е празна!
Најпродавани

Sigma ROX 10.0 GPS

Sigma ROX 10.0 GPS
Бренд: Sigma
Код на производот: Sigma
Достапност: 2
16,700ден.
 
   - ИЛИ -   

Водичот!


Функции на велосипедот:
Моментална брзина
Просечна брзина
Максимална брзина
Споредба на моментална и просечна брзина
Растојание
Моментална експанзија
Просечна експанзија
Моментална каденца
Просечна каденца
Максимална каденца


Функции за мерење на пулс:
Моментален пулс
Просечен пулс
Максимален пулс
Процент од максимален пулс
Просечен процент во зоните на пулс
Калории
Четири зони на интензитет
Автоматска калкукација на зоните


Функции за мерење на време:
Времетраење на тренинг
Времетраење на патување
Часовник (12/24ч)
Датум
Одбројување
Стоперица
 

Функции за моќност
Моментална моќност - Formula/ANT+
Просечна моќност во 3 секунди - Formula/ANT+
Просечна моќност во 30 секунди - Formula/ANT+
Просечна моќност - Formula/ANT+
Максимална моќност - Formula/ANT+
Работа во кЈ - Formula/ANT+
Моментална моќност во watt/kg - Formula/ANT+
Една зона на моќност - Formula/ANT+
 


Функции за мерење на температура:
Моментална температура
Минимална температура
Максимална температура


Функции за мерење на надморска височина:
Моментална надморска височина
Градиент (%)
Моментална стрмнина
Профил на надморската височина во следните 5 километри
Профил на надморската височина во претходните 5 километри


Функции за прикажување на искачувањето:
Постигната висинска разлика при искачување
Максимална надморска височина
Должина на искачување
Време поминато во искачување
Просечна брзина при искачување
Максимален однос при искачување
Просечна стрмнина на искачување
Максимална стрмнина
Просечна експанзија при искачување
 


Функции за прикажување на симнувањето:
Висинска разлика при симнување
Должина на симнување
Време поминато во симнување
Просечна брзина при симнување
Максимален однос при симнување
Просечна стрмнина на симнување
Максимална стрмнина
Просечна експанзија при симнување
 

Статус
Индикатор за батеријата во %
Точност на ГПС-от
Сила на сигналот на ГПС-от


Навигациски функции
Време до дестинацијата
Време на дестинацијата
Растојание до дестинацијата
Правец
Навигација


Функции за мерење на кругови
Максимален број на кругови: 784
Моментален број на кругови
Време на круг
Време од кога е почнат тренингот
Должина на круг
Должина од кога е почнат тренингот
Просечна брзина во круг
Максимална брзина во круг
Просечен пулс во круг
Максимален пулс во круг
Калории во круг
Просечна каденца во круг
Максимална каденца во круг
Просечна моќност во круг
Максимална моќност во круг
Просечна надморска височина во круг
Максимална надморска височина во круг
Достигната висинска разлика во круг
Изгубена висинска разлика во круг
Просечно искачување во круг
Просечно симнување во круг


Разно:
Зачувување на записи
ГПС приемник
Индикатор за батеријата на компјутерот
Јазици: 5
Автоматски старт/стоп кој може да се исклучи
Автоматска детекција на трет велосипед
Осветлување
Времетраењето на осветлувањето може да се подеси
Подесување на контрастот
Можност за менување на km/h - mph
Интегриран чип за зачувување на податоците (вкупни вредности и сетинзи)
Батерија на приемникот: на полнење преку УСБ/струја
Батерија на трансмитерот: CR 2032
Траење на батеријата на приемникот: 13 часа
Траење на батеријата на трансмитерот: 1,4 години*
Водоотпорност: IPX7


Вкупни вредности:
Вкупно растојание за 3 велосипеди
Вкупно време на возење за 3 велосипеди
Вкупно калории за 3 велосипеди
Вкупна искачена висинска разлика за 3 велосипеди
Максимална надморска височина за 3 велосипеди
Вкупна должина на искачување за 3 велосипеди
Вкупно време поминато во искачување за 3 велосипеди
Вкупна изгубено надморска височина за 3 велосипеди
Вкупна должина на симнување за 3 велосипеди
Вкупно време поминато во симнување за 3 велосипеди


Функции за калибрирање на надморска височина:
Запис на 3 почетни надморски височини
Калибрирање со користење на воздушен притисок на ниво 0
Калибрирање со користење на моментална точка
IAC+


Конекција со компјутер:
Micro USB
Префрлување на сетинзите на компјутерот
Автоматски записи
Капацитет на меморија (околу 249 часа)
Интервал на записи - 1, 2, 5, 10, 20, 30 секунди
Калкулација на одмор за одбрани записи
Интересни места
Префрлување на податоците на патувањето на компјутер
Префрлување на вкупните податоци на компјутер

 

Функции на Дата Центарот на Сигма:
Преглед на индивидуална меморија
Споредување на 2 индивидуални мемории
Сумирање на вкупните вредности
Сетирање на уредот преку компјутер
Статистичка проценка
Календар
Претставување на одбраното патување преку графикон
Претставување на брзината, пулсот, каденцата и температурата преку графикон
Споредба на 2 записи
Претставување на пулсот преку зони
Претставување на зоните на интензитет
Можност за промена на вредноста на почетната надморска височина
Проценка на под-области
Печатење на сите проценки
Бришење на делови/секции од записи

* Базирано на користење на нови, високо-квалитетни батерии со 1 час користење дневно (2800 километри годишно со просечна брзина од 20км/ч) (батерии достапни преку Сигма Спорт)

Оцени го производот

Вашето име:


Коментар: Забелешка: HTML код не се парсира!

Оценка: Ниска оцена           Висока оцена

Внесете го кодот во полето подолу:Клучни зборови: Sigma Rox 10.0 GPS